Klantervaringen

Sandra Meessen

Met Marco had ik een perspectief gesprek over mijn serieuze plan als ZZP te starten. Hij hoorde geamuseerd mijn enthousiaste betoog aan en liet me al mijn voorbereide vragen in 1 keer stellen. Uit zijn reactie kon ik direct afleiden dat hij goed geluisterd had, maar via Skype ook goed mijn nonverbale communicatie had gelezen. Hij hoorde niet alleen mijn enthousiasme, hij zag het ook en anticipeerde erop.

Hij hoorde en zag ook twijfel en onzekerheid en wist die met nuchterheid en logische directe vragen en antwoorden een plek te geven. Door zijn ervaringen, tips, adviezen en zeker ook valkuilen met me te delen, heeft hij me weer meerdere stapjes richting mijn verlangen gebracht. Zijn openheid, nuchtere en logische manier van kijken naar vraagstukken en zijn heldere uitleg hebben absoluut bijgedragen aan een heel prettig gesprek over starten als ZZP’er. Mijn neiging om ervaringen te blijven verzamelen en na te blijven denken over plan, gaf hij met een krachtig statement van repliek “Kom van je zolderkamer af en ga doen!”.

Anne Sophie Fidder

‘Voordat ik met Marco in gesprek ging had ik behoorlijk last van chaos en teveel in mijn hoofd.

Dank voor het gesprek Marco, want jij kunt dingen heel logisch en gemakkelijk maken. Ik heb jou leren kennen als een positief, duidelijk en heer krachtig persoon die heel snel tot de kern kan komen.

Ik weet niet of je een ‘echte’ Rotterdammer bent maar ‘niet lullen maar poetsen’ is bij jou wel van toepassing. Het doet met mij dat ik gemakkelijker keuzes kan maken voor mijn ondernemerschap.

Ik weet nu dat die keuzes maken voor mij het belangrijkste is. Het gesprek aan gaan, ideeën aanscherpen en door.

Mijn advies aan andere ondernemers en professionals: Ga in gesprek met Marco en binnen een half uur zit je op de juiste lijn.’