Met pijn en moeite je klantenbestand opbouwen? Niet met deze 4 sterke marketingstrategieen

Voor veel ondernemers is marketing pure hoofdpijn. Kost veel, levert weinig op. En hoe doe je het net even anders en opvallender?

Ik heb 4 sterke strategieen voor je die je helpen om jouw marketing leuk en succesvol te maken.

  1. Maak marketing leuk voor jezelf. Dan houd je het vol, ga je doorzetten en gaat het voor je werken. Ik begon marketing leuk te vinden toen ik volop ging delen over het onderwerp ondernemerschap. Dat ging me makkelijk af, klanten reageerden enthousiast en na een paar tussenstappen was daar de omzet

 

  1. Volg het tempo van de klant. Als de klant nog voorzichtig nadenkt over het volgen van een online businessprogramma werkt het niet om agressief en herhaald ‘beslis nu’ aanbiedingen te doen. Dat doe ik dan ook niet. Wat ik wel doe is die informatie aanbieden die aansluit op waar de klant nu is. Zodat de klant op het eigen moment de volgende stap kan  maken 

 

  1. Eerst geven, dan ontvangen. Ik heb geleerd om ruimhartig te geven aan mijn klanten. waardevolle informatie, advies etc. Geven is leuk, het maakt loyale klanten en je creëert er een ‘emotional bankaccount’ mee. Als de klant dan klaar is om te gaan kopen zal hij absoluut voor je kiezen

 

  1. Ga het belangrijkste probleem van je klant herkenbaar beschrijven. En ga ook in op de pijnlijke consequenties van dat probleem. Als je dat goed doet staat hij open voor jouw oplossing, Anders niet

Wat werkt voor jou goed om marketing leuk en succesvol te maken?  laat het me hier weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.