Wat ondernemers en professionals kunnen leren van olympische skiërs (nee, niet hun spieropbouw, trainingsschema of voeding)

Het grootste geheim van topsporters? Dat is niet hun spieropbouw, hun trainingsschema of hun voeding.

Het grootste geheim van deze toppers zit ergens anders in. In visualisatie.

Je hebt misschien wel eens een olympische skiër gezien die met de ogen dicht, het hoofd wiegend in gedachten de afdaling van zijn leven maakt.

Hij ziet het hele parcours voor zich, oefent zijn bewegingen en gaat extra diep bij de scherpste bochten. Bij aankomst heeft hij de winnende tijd en is Olympisch kampioen.

Hij voelt zich geweldig, het publiek juicht en hij weet: het is gelukt! Wat een mooie beloning na 4 jaar keihard trainen.

Maar, dit hele plaatje is niet echt in de traditionele zin van het woord. Want de race moet nog plaatsvinden.

En nu komt het grote en belangrijke geheim: voor je brein is zo’n visualisatie wel 100% echt. Je brein kan namelijk geen onderscheid maken tussen een visualisatie van de winnende race en een ‘echte’ winnende race.

En dat betekent veel, want jouw brein wil je altijd helpen.

Met het winnen van je race of het verliezen ervan. En door het afspelen van het filmpje van jouw keuze geef jij je brein een opdracht.

Als jij de winnende race visualiseert, geef jij je brein de opdracht om te winnen.

Om alles op alles te zetten  om dat voor elkaar te krijgen. Alle details, je mindset, je voorbereiding, je ondersteuning, alles.

Wat betekent dat voor jou als ondernemer?

Probeer de volgende keer bij dat belangrijke gesprek met die nieuwe klant eens net als die topskiër het komende half uur of uur te visualiseren. Jouw sterke vragen, je ontspannen houding, het resultaat dat je boekt en hoe je je daarbij voelt.

Je brein komt dan in de topsport-modus en gaat je helpen onderweg naar de winnende race. Met sterke inzichten, details die nog wat beter kunnen en precies de juiste wedstrijdspanning.

Wedden dat je dan net een paar procentjes winst pakt? Dat je net wat scherper, lekkerder en effectiever in het gesprek zit?

In mijn gratis ebook lees je meer over mindset, doelen stellen en succesvol ondernemerschap. Ben jij professional of ondernemer en kun je wel wat hulp gebruiken bij de stap naar succesvol ondernemerschap? Vraag dan een 1 op 1  perspectief gesprek  met mij aan.

Ik help je graag!