Zo vind je superloyale klanten met jouw eerlijke, kwetsbare verhaal

Vandaag was ik in gesprek met Rens Wesdorp van Fit Vitaal Brielle. Ik heb Rens heel hoog zitten. Hij heeft vanuit een lastige situatie een mooie praktijk opgebouwd. En dat doet hij hartstikke goed!

Vandaag vertelde hij dat hij wat vast zit.

Hij is nog niet tevreden over zijn website en merkt bij zichzelf dat hij het erg spannend vindt. Wat gaan zijn klanten vinden van zijn aanpak? En van zijn website?

Daarbij wil Rens het net als veel van mijn andere klanten heel graag perfect doen. Een expertpositie innemen, alles onder controle hebben. En hij merkt dat dit hem in de weg zit om door te stoten als ondernemer.

Ik heb Rens daarop mijn eigen ervaringen verteld.

Dat ik ook van nature van ‘beheersen’ en ‘perfectie’ ben. Dat ik na bijna 20 jaar ervaring als ondernemerscoach het nog steeds, elke keer weer, superspannend vind om een intake met een nieuwe klant te voeren.

Het verschil is alleen dat ik daar helemaal ok mee ben.

Waarom zou ik dat spannende gevoel weg willen hebben?

Waarom moet ik me als alwetende expert in dat gesprek neerzetten?

Wie daar naar streeft krijgt saaie, afstandelijke gesprekken. Waarbij de echte connectie ontbreekt.

Want wie van jouw klanten kan zich verbinden met die alwetende expert? Die is toch mijlenver weg bij jouw imperfecte ik?

De connectie ontstaat juist vanuit de imperfectie, de kwetsbaarheid. Dat noem ik de kracht van kwetsbaarheid.

Rens had dit ook al gemerkt. Hij had de afgelopen week 2 intakegesprekken gevoerd. Beiden waren erg spannend en bij de eerste had hij dat gehandeld door zich wat te overschreeuwen, zichzelf wat kunstmatig extravert en zeker neer te zetten. Wat hij merkte is dat de connectie verdween. Het werd een wat apart gesprek.

Het andere gesprek voelde hij ook de spanning, maar liet daar iets van zien in het gesprek. Hij vertelde het eerlijke, complete verhaal over zijn eigen reis.

De lastige reis die hij heeft afgelegd om om te gaan met zijn heftige en chronische lage-rugpijn klachten. Een weg langs tal van specialisten, fysio’s, wonderdokters en kwakzalvers. Totdat hij besloot om het heft in eigen handen te nemen en zijn eigen leef- en werkwijze vond. Het gaat nu verre van perfect met hem, maar al stukken beter.

Nu zet hij de volgende mooie en moedige stap. Hij heeft alles wat hij geleerd heeft in zijn zoektocht in een eigen begeleidingsprogramma gestopt.

Daar is hij supertrots op, maar dat is erg spannend tegelijkertijd. Dit eerlijke, echte verhaal zorgde voor een enorme connectie in het gesprek. Van zo iemand, van vlees en bloed, wil je graag leren. De klant heeft daarom zonder enig voorbehoud voor Rens gekozen. En als Rens durft om dit verhaal te blijven vertellen, zullen vele klanten volgen. Zeker weten.

Dat is de kracht van kwetsbaarheid. Als die er mag zijn om jouw verhaal, jouw propositie en jouw waarde supersterk te maken dan kun jij ook bergen verzetten. Jij wordt dan de expert waar je klant de connectie mee voelt en graag van wil leren.

Verkoop en marketing wordt niet een eitje ? maar wel veel makkelijker en authentieker.

Kijk vooral eens op de website van Rens: www.fitvitaalbrielle.nl

Hoe vind jij kracht in kwetsbaarheid? Je kunt het me hier laten weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.