Hoe ik mijn investering in mezelf 3 keer terugverdiende

Ik wil je even meenemen naar mijn eerste periode als ondernemer. Ik was begonnen maar het succes kwam zeker niet vanzelf bij me binnenhuppelen.

Dat kwam (weet ik nu) omdat ik een aantal zaken erg onhandig aanpakte.

En eerlijk gezegd ook kennis miste over .. Ja over van alles eerlijk gezegd.

Eigenlijk wist ik wel dat ik moest investeren in mezelf, maar ik hikte daar enorm tegenaan. De buffer die ik had wilde ik liever reserveren voor mindere tijden. Wat als de omzet niet komt? Of de opdracht houdt op? Dat soort gedachten hielden me tegen om te investeren in mezelf.

Ik was een bange ondernemer die zijn geld liever bewaarde dan investeerde.

Totdat ik op een belangrijke dag een inzicht kreeg. Ik bedacht: wat vreemd eigenlijk. Ik wil iets bereiken als ondernemer. Daar hangt mijn inkomen en plezier van de komende jaren van af.

En toch investeer ik niet in mezelf. Mijn oog was al eerder op een meerdaagse presentatietraining gevallen. Die vond ik erg prijzig, maar sprak me heel erg aan. Want ik voelde aan dat ik daar veel kon leren om mijn volgende stap als ondernemer te maken.

Ik raapte al mijn moed bij elkaar, deed de flinke investering en stapte met overtuiging in de training.

Het resultaat was spectaculair!

Doordat ik met volle overtuiging in de training stapte, haalde ik superveel nieuwe kennis en vaardigheden binnen.

Snel daarna mocht ik die gaan inzetten. Een pitch voor een mooie nieuwe opdracht. Ik won de pitch en de opdracht en mijn vertrouwen groeide enorm.

Kortom: de investering in de training was de beste beslissing in mijn nog jonge ondernemersloopbaan.

Ik verdiende binnen een paar maanden mijn investering 3 x terug.

Ik heb ervaren: investeren kun je leren! Ondernemers die investeren in zichzelf zetten grote stappen en krijgen steeds meer plezier en succes.

Wat is voor jou investeren in jezelf? Je kunt het me hier laten weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.