Hoe jij als startende of kleine ondernemer steeds weer de grote jongens kan verslaan

Startende en kleine ondernemers hebben heel veel voor op de grote jongens. Maar beseffen dat niet altijd. Ze voelen zich de nieuwkomer op het schoolplein en verstoppen zich voor die grote jongens met hun grote mond. Zo maken ze zichzelf klein en vallen ze niet op.

De werkelijkheid is precies andersom: wij als kleine ondernemers kunnen steeds weer winnen van de grote concurrent.

Denk eens met me mee: wat is de grootste frustratie van klanten? Waar worden ze pisnijdig van?

Als ze als een nummer worden behandeld, niet serieus worden genomen. Eindeloos in de wacht worden gezet.

Grote ondernemers struggelen. Om hun klant centraal te stellen. Ze zijn te groot om flexibel te kunnen zijn. Er zijn afdelingen, managers en procedures.

Ze zijn erg intern gericht. Als een klant een keer niet tevreden is? Daar ligt niemand wakker van. Ze pakken de klachtenprocedure erbij en ‘proberen er voor de volgende keer van te leren’. That’s it.

Kleine ondernemers hebben dat allemaal niet.

Jij en ik zijn gedreven om de klant te helpen. Velen van ons zijn zelfs idealistisch: we willen met onze diensten en producten oprecht de wereld een beetje beter maken.

Of in ieder geval het leven van de klant. Afdelingen, managers en procedures? Daar hebben we nog nooit van gehoord. Daar hebben we zelfs een gruwelijke hekel aan.

Daarom zijn we weggegaan bij onze laatste werkgever.

Als de klant een keer ontevreden is? Daar liggen we wakker van.

We doen er alles aan om de klant weer voor ons te winnen.

We zetten alles op alles om de klant tevreden te stellen, blijven onszelf en onze diensten verbeteren.

Klinkt goed toch?

Toch is er 1 ding dat we als kleine ondernemer beter kunnen doen:

Zelfbewust zijn. Trots zijn. Op onze kracht als kleine ondernemer. De aangeboren voordelen die we hebben volledig gebruiken door de schroom van ons af te slaan en alles op alles te zetten om super succesvol te worden.

Voor kleine ondernemers die zo’n stoere stap willen zetten, ben ik er. Ik leerde als kleine ondernemer om succesvol te worden. En ik leer mijn klanten hetzelfde.

In mijn ebook vertel ik daar meer over. Ben jij professional of ondernemer en kun je wel wat hulp gebruiken bij die volgende stap? Vraag dan een 1 op 1  perspectief gesprek  met mij aan.

Ik help je graag!