Een echte ondernemer? Die bestaat niet. Die moest ik vaak uitleggen..

Wat is een echte ondernemer? Die bestaat niet

Wat is een echte ondernemer? Dat vragen mensen in mijn omgeving me vaak. Ik zeg dan meestal: ‘geen idee’.

Of:

‘ik vertel je wat een echte ondernemer is als jij me vertelt wat een echte werknemer is’.

Glazige blikken zijn meestal mijn beloning..

Wat mij betreft hangen er heel veel sprookjes en onzinverhalen rondom ondernemerschap. Je zou bijna superman moeten zijn om te kunnen ondernemen. Fluitend je omzet binnenhalen en lachen om tegenslagen. Dat kenmerkt een echte ondernemer!

Wat een onzin, we hebben ruim 1.2. miljoen ondernemers in Nederland die allemaal hun eigen unieke draai geven aan hun ondernemerschap.

Wikkende, Wegende Wereldondernemers (WWW-ers) hebben last van dat soort ideaalbeelden en onzinverhalen. Ze zijn al wat onzeker over hun ondernemende kwaliteiten en gaan zich dan ook nog afmeten aan een onbereikbaar ideaalbeeld.

Mijn advies, stop daarmee!

Ik stopte daar lang geleden mee en koos mijn eigen definitie van succes en ondernemerschap.

  • Wat vind ik belangrijk?
  • Wat is voor mij succes?
  • Hoe wil ik mijn klanten helpen?

Ik heb geleerd om daar voor gaan staan en daar op te vertrouwen. En dat leer ik ook aan mijn klanten. Dat helpt om vertrouwen op te bouwen en uit te stralen.

Welke onzinverhalen rondom ondernemerschap ken jij? En hoe ga je daar mee om? Je kunt het me hier laten weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.