Goed verdienen? Laat je klant winnen. Een tegenstrijdig maar heel effectief 4 stappenplan

Goed verdienen? laat je klant winnen

Dat klinkt tegenstrijdig toch? Jij wilt goed verdienen, waarom dan de klant laten winnen?

Dat zit zo. Sommige klanten zien een onderhandeling als een wedstrijd. En die wedstrijd willen ze graag winnen. Dat zit in hun natuur, vinden ze leuk en daar kun jij je voordeel mee doen.

Heb jij ook zo’n klant? Lees dan vooral verder.

Mijn advies is: Ga slim mee in de wedstrijd die de klant wil aangaan, dan heb je al bijna de opdracht.

Ik heb een 4 stappenplan voor je om dat te realiseren.

  1. Laat je klant ‘winnen’ door een wat lager (basis) uur of resultaat tarief aan te bieden.

Zorg er wel voor dat dit basistarief ook al goed voor jou is. De klant zal niet altijd jouw ‘normale’ tarief kennen dus doe daar je voordeel mee.

  1. Stel als voorwaarde voor dat ‘lagere’ tarief een bonusregeling: – een extra vergoeding als binnen de deadline het project klaar is

Bijvoorbeeld een extra fee als meer dan 10 kandidaten worden geworven. Of de voorwaarde dat jij als eerste een aanbieding mag doen voor dat mooie vervolgproject. Of de klant introduceert jou naar die interessante nieuwe klant

  1. De klant heeft nu na een leuke en open onderhandeling ‘gewonnen’. Wie weet helpt dat je klant wel om zijn positie in zijn organisatie te verbeteren. Of de afdeling inkoop mee te krijgen. Waarom zou je de klant daar niet mee helpen?
  2. Tegelijkertijd heb jij een goed tarief veiliggesteld. Je hebt bovendien een mooie bonus die kansen biedt op meer opbrengst of omzet.

Nog een extra opbrengst is het afrondende bonusgesprek: Het is goed gegaan, wat een mooi succes hebben we bereikt! Wat is het laatste nieuws? Wat kan ik nog meer betekenen?

Ga jij je klant de volgende keer laten winnen? Je kunt het me hier laten weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.