Over Walhalla en sub-Walhalla. Nieuwjaarsdoelen bereiken valt soms tegen

Afgelopen zomer sprak ik een goede vriend. Wij kennen elkaar al sinds de studententijd en we deelden lief, leed en soms wat drankjes ?.

Nu was de setting heel anders: hij met zijn fantastische zoon van 2, ik met m’n gezin. Samen brunchen bij ons in de tuin, de kinderen aan het voetballen op het gras en tijd voor een goed gesprek.

Je ziet het walhalla al voor je. Al je problemen en uitdagingen zullen verdwijnen als dat doel eenmaal behaald is.

Dan wordt het doel behaald: het huis gekocht, de opleiding afgerond, het moeilijke dossier afgerond, de grote klant binnengehaald.

Erna volgt soms de anti-climax. Geen walhalla maar een sub-Walhalla (sinds de studententijd houden we van een tikje flauwe woordgrappen).

Ik maakte dat vaak mee. Afstuderen? Erg naar toe geleefd, maar toen het eenmaal zo ver was, mwah.. Dat nieuwe huis? Super, maar daarna gaat het leven ook weer gewoon door.

Al pratende kwamen we er achter dat sub-Walhalla’s vooral optreden als het doel een tikje buiten jezelf ligt. Dat huis, die auto, dat diploma.

Veel minder last van sub-Walhalla’s hebben wij als we een doel nastreven en behalen dat persoonlijk is.

Voor mij was dat  voor mezelf beginnen, een gezin opbouwen, een gaaf team als ondernemer om me heen creëren. Dat soort doelen.

En het gekke is: het nastreven en behalen van dat soort doelen heeft weinig met materiële zaken te maken. Veel geld hoeft het ook niet altijd te kosten:

‘The best things in life are free’

Wat het wel kost? inzet, verbeeldingskracht, vertrouwen en doorzetten. Ik ga dus door met het nastreven van Walhalla’s. En dat er zo nu en dan een sub-Walhalla tussen zit, dat is ook niet zo erg.

In mijn ebook vertel ik nog veel meer over doelen stellen en bereiken. Ben jij professional of ondernemer en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Vraag dan een 1 op 1  perspectief gesprek  met mij aan.

Ik help je graag!