Succesvol ondernemen is saai. Hoe creatieve ondernemers hun eigen groei tegenhouden

Vorig weekend waren we met een groep talentvolle Bredase ondernemers. Het thema van het weekend was ‘scaling up’ ofwel groeien, opschalen.

Mijn collega en co-trainer Farid Darkaoui sprak de belangrijke woorden :

‘Succesvol ondernemen is saai’.

De deelnemers keken hem niet begrijpend aan: Saai? Hoezo? Wij gaan voor creativiteit, nieuwe dingen doen. Waarom is dat saai?

We hadden kortom iedereen wakker voor het belangrijke onderwerp opschalen. Bij opschalen gaat het niet over steeds nieuwe dingen verzinnen. Maar vooral over uitbreiden, uitvergroten en laten groeien van wat al goed gaat. Een beetje goed gaat, heel erg goed gaat of iets er tussenin.

En daarin zit voor veel ondernemers het ‘saaie’. We hebben de workshop al een paar keer gegeven, en nu? We hebben een eerste klant uit die interessante branche binnengehaald, en nu?

Zeker de creatieve ondernemers onder ons verliezen op dat moment een beetje de belangstelling. Wat gaan we nu weer doen? Waar hebben we zin in? De focus verslapt, we gaan een nieuw project opstarten.

Hier komt het punt van Farid: succesvol ondernemen is saai.

Na die eerste klant, die eerste opdracht, dat eerste kleine succes komt het o zo belangrijke, maar wel wat saaie werk.

Details goed krijgen, achterhalen wat de eerste klant goed vindt en wat er beter kan. De dienst en de propositie nog wat scherper en sterker krijgen. Dat werk.

Meer finetunen dan supercreatief zijn  dus. Veel ondernemers brengen dat niet op, het ‘saaie’ stuk, daarom schalen ze niet op en blijft hun business superleuk, maar niet echt heel succesvol.

Ze zijn met heel veel ‘leuke’ dingen bezig maar geen daarvan krijgt volle focus. Ze springen er daarom niet uit in de markt en houden hun groei onbewust tegen.

Hoe werkt dit voor mij?

Eigenlijk hetzelfde. Het scaleup weekend doen we nu voor de derde keer. Iedere keer steken we veel effort in het ‘finetunen’, de details steeds beter krijgen. De selectie van de groep, het programma. We worden dus steeds beter en bekender en opdrachtgevers zien ons volharden in wat we doen.

Pas dan, na dat ‘saaie’ werk ben je klaar voor scaling up, voor echte groei. En het mooie is, zo gefocussed bezig zijn is eigenlijk superleuk en helemaal niet zo saai….