Van vreselijke verkoop naar soepele sales, zo doe je dat moeiteloos (+ video)

Ik moet jullie iets bekennen. Ik vertel al jaren aan mijn cliënten dat je vooral moet doen wat je moeiteloos afgaat. Dan voelt het niet meer als werk en kom je in de Flow.

Vreselijke Verkoop wordt dan Soepele Sales. En de Bloedrode Zee wordt een Groene Weide, zoiets ?

Dan de bekentenis. Ik heb me daar zelf niet goed aan gehouden. En dat was niet handig.

Ik heb de afgelopen periode veel tijd gestoken in video en facebook-advertising. Beetje te veel meegegaan in de hype. Veel gedoe met draadjes, microfoons en techniek vond ik het. Het resultaat? Best aardig, maar niet meer dan dat.

Ik ben eens bij mezelf te rade gegaan. Want ik ben ondernemer geworden om die dingen te doen waar ik goed in ben, waar ik lol in heb. Zodat het niet meer voelt als werk.

Des te meer reden voor mij om weer eens stil te staan bij wat me wel moeiteloos afgaat.

Schrijven bijvoorbeeld.

Het stukje wat je nu leest schrijf ik in maximaal 15 minuten. En een paar duizend mensen lezen dat dan. Hoe is het mogelijk?

Eerlijk gezegd verwondert me dat nog steeds.

Wat mij ook moeiteloos afgaat is Workshops voor een man of 30 / 40. In gesprek over ondernemerschap. Wat is daar gaaf aan? Hoe lastig is het om een start te maken? Hoe versnel je? Wat heeft mij enorm geholpen?

Mijn voorbereiding? Een kladje met wat krabbels er op in een handschrift dat alleen ikzelf en dokters-assistentes kunnen ontcijferen ?.

Maar het werkt! Ik heb de tijd van mijn leven en deelnemers aan de workshop geven gemiddeld een cijfer 9.

Want ze gaan met een karrenvracht inspiratie en power de deur uit.

In de video hieronder zie je dat de lol er van af spat.

Hoe bizar is dat? Als ondernemer met een van nature bescheiden inslag blijf ik me verbazen.

Dan mijn pleidooi: Terug naar wat je Moeiteloos afgaat. Dat gun ik jou ook.

Wat gaat jou moeiteloos af? Mooie, serieuze inhoud over je vak delen? Of heb jij de gunfactor aan je kont kleven en kom jij in de kroeg je nieuwe klanten tegen? Ben jij een ster in het verbinden van mensen in je netwerk? Of is jouw manier van leven of werken een inspiratie voor anderen?

Ga daar naar op zoek. Of vraag het aan mensen die jou goed kennen.

Want wat je moeiteloos afgaat heb je vaak niet in de gaten. Dat is de definitie van talent. Iedereen heeft het, aan jou om het te gaan leven.

Vergroot het uit, doe het en via lol en inspiratie vind je de weg naar succes.

In mijn ebook vertel ik daar meer over. Ben jij professional of ondernemer en kun je wel wat hulp gebruiken bij die volgende stap? Vraag dan een 1 op 1  perspectief gesprek  met mij aan.

Ik help je graag!