Dit inzicht veranderde 20 jaar geleden mijn leven totaal

Je kent me ondertussen misschien wel. Ik ben businesscoach en ik begeleid Wikkende, Wegende Wereldondernemers naar een mooi bestaan als ondernemer.

Ik schrijf daar ook stukjes over waarin ik WWW-ers dingen uitleg en probeer verder te helpen. Wat je misschien nog niet van mij weet is dat ik zelf 20 jaar geleden ook in gevecht was met de twijfel en onzekerheid. Ik was zelf de grootste www-er.

Eigenlijk durfde ik tot dat moment vrij weinig. Ik wilde van alles, dat dan weer wel ?. Ik had al een mooie kans laten lopen om skileraar te worden en zat vast in een ‘crappy’ baan omdat ik niet durfde en ging voor zekerheid.

Ik zat eigenlijk te wachten op een goddelijke ingeving: dat ik ineens zou durven.

Maar helaas, die ingeving kwam niet en alles bleef bij hetzelfde. Totdat ik me realiseerde: zou het ook andersom kunnen zijn? Eerst doen, dan durven?

Dat inzicht gaf me moed. Ik nam ontslag, ging naar de KvK en was 15 minuten later ondernemer. Ik durfde niet, maar ik deed het toch.

Na verloop van tijd kreeg ik vaste grond onder de voeten en wist: Dit was de belangrijkste stap van mijn leven. En wat blijkt? Als je een gewoonte maakt van eerst doen, dan durven ga je steeds meer durven.

Je fopt zo je brein

Je doet iets dat je niet durft en het brein denkt daarna: blijkbaar durf ik het wel! Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.

Ebook