Zit je vast? Vind jouw stoere doel en incasseer 6 grote voordelen

Misschien kijk jij terug op een lastig jaar. Je zit vast. Het loopt niet lekker. Je wordt moe van jezelf.

En je krijgt hoofdpijn van je onderneming. En van je klanten. Of je wilt al veel langer stappen gaan zetten naar zelfstandig ondernemerschap, maar je komt niet in beweging.

Dikke kans dat je ver verwijderd bent van jouw Stoere Doel.

Of helemaal geen stoer doel hebt.

Wat is precies een stoer doel?

 • je ogen gaan ervan schitteren
 • je hebt ook nog geen idee hoe je het kunt realiseren
 • het sluit sterk aan bij waar jij supersterk in bent
 • het heeft een verbinding met waar jij als mens voor staat
 • Je kunt je bijna niet voorstellen dat je dat doel bereikt. het zal toch niet?…

Wat levert een stoer doel jou op?

 1. je weet waar je naar toe wil. Daarmee wordt ook duidelijk welke stappen je moet zetten
 2. het helpt je vol te houden. Lastige tijden, tegenvallers horen erbij. Die kun je aan als je weet waar je het voor doet.
 3. alle kansen en mogelijkheden die op je af komen kun je naast dit stoere doel leggen. Helpt die kans je naar je stoere doel? Zo niet, doe het dan niet. Dat brengt focus en rust
 4. deel je stoere doel en je impact vermenigvuldigt. Jouw energie en plezier heeft sterke aantrekkingskracht op anderen met wie je dit deelt. Zij gaan met je meedenken en jou helpen het stoere doel te realiseren. dat kunnen ze niet helpen, dat gaat automatisch :).
 5. het zet je hersenen ‘aan’. Je gaat weg van bekend en automatisch gedrag. Je brein wordt wakker en gaat je helpen je doelen te realiseren.
 6. je staat 100% open voor kansen en kennis. Als je gelooft in doelen uitspreken, waarna het universum je gaat helpen, prima. Ik heb gemerkt dat het ook vaak gaat over met een duur woord ‘selectieve perceptie’. Je merkt een kans, een vitaal stuk kennis of een persoon in je netwerk die je verder kan brengen pas op als je wakker en alert bent en gedreven op het realiseren van een doel. Vergelijk het met jouw doel om een VW Polo te kopen. Je bent dan veel ontvankelijker op VW Polo’s die rondrijden, op autotests over de VW Polo en interessante aanbiedingen voor die mooie VW Polo. Met het doel formuleren ‘Een VW Polo’ geef je je hersenen onbewust (en vanaf nu bewust) opdracht jou te helpen bij het realiseren van dat doel.

 Een stoer doel levert jou ook meer en loyale klanten op

je hebt te maken met klanten die zelf bepalen met wie ze zaken doen. Jij wilt hun hart en hun portemonnee veroveren en daar zijn twee manieren voor: een zwakke en een sterke manier

De zwakke manier is om aan klanten vooral te vertellen wat je doet (voorbeeld: coachen van ondernemers) en hoe je dat doet (inzetten van moderne technieken, netwerk inzetten). Vertel vooral niet over jouw persoonlijke en ondernemersdoel. Deze zwakke manier gaat jou weinig klanten opleveren en de klanten die je krijgt zullen weinig loyaal aan je zijn.

De sterke manier is om klanten vooral te vertellen waarom je doet wat je doet.

Wat je wilt bereiken met je ondernemerschap, voor jezelf en je klanten en waarom je daar zoveel plezier aan beleeft. Dikke kans dat je een plezierig, inspirerend gesprek krijgt, dat net wat dieper gaat en wat bij de klant blijft hangen. De klanten die je op deze manier krijgt passen echt bij jou omdat ze geloven in waar jij in gelooft. Ze zullen dus loyaal aan je zijn, zeuren niet over prijzen en worden jouw ambassadeurs. De klanten die je op deze manier niet krijgt? Treur daar niet over. Ze passen toch niet bij je en zijn beter af bij een andere aanbieder.

Simon Sinek heeft daar een erg sterk en beroemd verhaal over dat al miljoenen keren op o.a. Youtube is bekeken. Kijk vooral eens op ’the Golden Circle’ om je verder te laten inspireren en overtuigen over het belang van stoere, geleefde ondernemersdoelen.———–

Wat is jouw stoere doel? Laat het me hier weten, ik ben heel benieuwd!

Nog meer tips, inzichten en adviezen? Download dan hier mijn gratis ebook met 7 sterke strategieën voor Werelds Ondernemen.