De kracht van visualisatie, 3 manieren die jij direct kan toepassen

Vannacht leerde ik weer eens de kracht van visualisatie kennen. Vannacht inderdaad. Ik heb met enige regelmaat last van slecht slapen. Beter gezegd midden in de nacht wakker worden en dan gaan ‘malen’ en niet meer kunnen slapen. Dat malen en niet meer kunnen slapen is eigenlijk supersterk visualiseren, maar dan de verkeerde kant op ?.

De gedachten en beelden van mezelf in allerlei vervelende situaties, bijvoorbeeld geldtekort, onvervulde dromen en andere ellende hebben veel power. Sterker nog: het brein kent geen verschil tussen ‘gevisualiseerde ellende’ en ‘echte ellende’. Het gaat daarom in de actiestand en (om jou te beschermen) stresshormonen aanmaken.

Daar lag ik dan, supermoe en tegelijkertijd gestresst…

Ik realiseerde me ineens: wat een power is dit eigenlijk. Puur door de gedachte en de visualisatie breng ik mezelf in een totaal andere state of mind en mijn lichaam in een super-actieve stand.

Over de kracht van visualisatie zijn boekenkasten vol geschreven en veel ervan heb ik gelezen, want ik vind het super fascinerend zoals je ziet ?.

Grofweg zijn er 3 verklaringen voor waarom deze methode zo effectief is, ik ga ze in mijn eigen woorden proberen te reproduceren

  1. Als je sterke beelden hebt van waar je blij van wordt en waar je naar toe wil, dan sta je veel meer open voor mensen, manieren en inzichten om je in die richting te helpen. Het effect van net een VW Polo kopen en daarna alleen nog maar VW Polo’s op de weg zien. Dit gaat over zogenaamde selectieve perceptie.
  2. Jouw brein als een drugslabje. Sterke beelden van een mooie toekomst voor jezelf en jezelf als gelukkig middelpunt daarvan maken bepaalde peptiden in je brein aan. Precies die stofjes die jou net wat creatiever, gelukkiger en inventiever maken. Jouw brein is dan een drugslab waar je ‘op bestelling’ stofjes maakt. En de bestelling doe je met je visualisatie. Deze kan dus ook de andere kant op: jezelf als eenzaam, arm en bang persoon zien maakt ‘op bestelling’ depressieve en angstige stofjes aan ☹.
  3. De kwantum-school. Volgens deze school is alles er al in de vrije ruimte of het oneindige veld. Door jouw visualisatie en energie te zetten op de frequentie van jouw keuze, gaan zaken ‘vanzelf’ voor je gebeuren. Ik leg het misschien niet goed uit, maar zo heb ik de essentie begrepen.

Wat is jouw mening of misschien wel jouw ervaring met visualisatie? Ik ben benieuwd… Hoe dan ook: ik zou zeggen kies 1 of meerdere van de 3 verklaringen en ga aan de slag met visualisatie.

Het is een superkrachtige methode die je een fijne of veel minder fijne kant op kan helpen.

Oh ja, gelukkig wist ik mijn slapeloze nacht te keren. Ik kon mezelf zien als een inspirerend persoon die zijn ervaring met visualiseren wist te gebruiken om anderen te helpen. Met dat sterke beeld veranderde er iets in m’n lijf (geluks-peptiden ??) en ik viel heerlijk in slaap. Het resultaat is deze blog, ik hoop dat je er wat aan hebt!

Fijne werkweek!