Het verschil tussen een voornemen en een besluit. Wil jij een goed gevoel of een echte verandering?

Het verschil tussen een voornemen en een besluit. We willen van alles in ons leven. Vrijheid, goed verdienen, leuk werk als ondernemer of professional. En we weten dat als we iets willen bereiken, dat we er tijd, energie en actie in moeten stoppen. En dat doen we dan, soort van… want vaak lukt het niet om het doel te bereiken. Hoe komt dat?

Dat heeft te maken met het verschil tussen een voornemen of een besluit.

Een voornemen klinkt zo:

‘ik moet eigenlijk stoppen met roken’

‘ik wil graag meer zichtbaar zijn op social media’

‘ik moet echt meer werk gaan maken van klanten nabellen

Wat valt je op? In de woorden zit al een escape ingebouwd. De ‘maar’ staat al klaar in de coulissen:

‘maar ik rook al 30 jaar dus dat valt niet mee’

‘maar ik ben niet zo goed met tekst en video’

‘maar het is echt een gekkenhuis geweest op de zaak’

Het uitspreken van een voornemen is in die zin vrijblijvend. Het zou fijn zijn als, maar… dat is waarom veel mensen voornemens hebben.

Het is een goed gevoel om ze te hebben en het verplicht je tot niets ?

Hier is een harde waarheid:

Een voornemen heeft nog nooit geleid tot resultaat. Een besluit wel.

Een besluit is duidelijk wat anders. Een besluit voelt heel stevig, heel rustig, heel duidelijk. Nu is het klaar. Ik kap er mee. Nu of nooit. Alles aan de kant, gaan en blijven gaan.

Een besluit geeft heel veel kracht, want het twijfelen is achter de rug. Je gaat het doen (of juist er definitief mee stoppen).

De weg is nu duidelijk en er is geen weg terug.

Elke keer als ik een besluit nam, werd ik onmiddellijk enorm opgelucht en besluitvaardig. Ik stopte mijn baan en veranderde mijn leven definitief. Ik besloot ‘no matter what’ ondernemerscoach te worden en was daarom opgewassen tegen de tegenslag die nog zou komen.

Welk besluit ga jij nemen?