Terug naar het plezier! Waarom was jij ook al weer gaan ondernemen?

Even een persoonlijke bekentenis. Ik ben een echte pleitbezorger van het ondernemen, maar maak het ook wel eens zwaar voor mezelf. Ik ga dan piekeren, doe erg moeilijk en maak me zorgen over onderwerpen die achteraf helemaal niet belangrijk blijken te zijn.

Zo wordt ondernemen een ‘baan’ en kom ik ver af te staan van waar ik blij van word.

Ik zit mezelf dan in de weg en ben even een periode wat minder effectief.

Gelukkig heb ik manieren gevonden om snel uit zo’n pieker-periode terug te keren. Ik zorg extra goed voor mezelf, pak wat meer uurtjes slaap of trakteer mezelf op een goede lunch.

Ook ga ik in dat soort situaties Terug Naar het Plezier, zo noem ik dat.

Ik sta dan even stil bij wat ook weer de reden was dat ik ooit voor mezelf begon.

In mijn geval was dat: vrij zijn, leuke dingen doen, met positieve en ondernemende mensen omgaan, van betekenis zijn. Een keertje een half uurtje de file laten voor wat het is en in plaats daarvan met de laptop naast mijn dochter en haar Dora laptop ?.

Ik laat dan even een uur, een halve dag of een dag helemaal los wat ik zakelijk allemaal te doen heb.

Die facturen sturen? Dat kan wel even wachten. Hetzelfde geldt voor de planning van de agenda en het los trekken van die opdracht die maar niet los komt.

In plaats daarvan: Terug naar het Plezier. Een mooi stuk voor LinkedIn schrijven, een mede-ondernemer met wie ik goed klik spontaan even bellen om bij te praten. Iets extra’s doen voor een klant waar ‘ie superblij van wordt (en daar word ik dan ook weer superblij van).

Ik laad dan even bewust mijn accu op met leuke dingen, die me moeiteloos afgaan en laaf me even aan de energie van ondernemende mensen om me heen. Precies zoals ik het ooit voor ogen had toen ik begon.

Zo doe ik dat. En vind ik tegenwicht voor de wat zware, serieuze kant die ik ook in me heb.

Nu hoor ik jou bijna zeggen: dat klinkt allemaal wel aardig, maar ik heb wel een business te runnen en omzet te draaien dus is dat voor mij wel weggelegd?

Daar ga ik je iets heel belangrijks over vertellen.

Terug naar het Plezier is namelijk een heel effectieve manier om je business te boosten.

Juist omdat je ontspannen en met plezier die halve of hele dag pakt en weer eens spontaan bijpraat met die ene leuke klant, zul je zien dat de business op je af komt.

In ontspanning en flow maak je de connectie met die ander en dat werkt ook business-wise goed voor je.

Probeer het maar!

De mooiste nieuwe opdrachten hield ik er aan over, juist als ik er niet mee bezig was. Hoe gaaf is dat!

Terug naar het Plezier dus. Hoe doe jij dat? Ik ben heel benieuwd. Waarom ben jij ooit begonnen? En hoe voorkom jij dat je ondernemerschap een ‘baan’ wordt?

Laat het me weten!

In mijn gratis ebook lees je meer over mindset, doelen stellen en succesvol ondernemerschap. Ben jij professional of ondernemer en kun je wel wat hulp gebruiken bij de stap naar succesvol ondernemerschap? Vraag dan een 1 op 1  perspectief gesprek  met mij aan.

Ik help je graag!